Ford Escape Automobiles Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
1,126 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So today I was working behind the instrument cluster rewireing my 05+ headlight upgrade to a new relay which allows the highbeam indicator to function properly. AND IT WORKED! by the way.

So I was looking at the lightbulbs at the rear of the instrument cluster and noticed two open holes with no bulbs and one that was sealed off. I took my flashlight and shined it through. There was a foglight and low coolant symbol on the two with no bulbs and the sealed one was daytime running lights I think. Fog light was green, low coolant was red, and daytime lights was white.

So I was wondering if its possible to just get the bulbs and twist them in place and they would work? Im only concerned with the fog and coolant lights. Ill post some pics soon.
 

·
Registered
Joined
·
1,126 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Here are some images for you to look at. I took these tonight and shined some light through so they would be visible. I also took some pics of the back.




 

·
Premium Member
Joined
·
12,362 Posts
Swap some of the other bulbs into the blank openings to see if they'll work. The coolant light should light as a test when you first start the engine.
 

·
Premium Member
Joined
·
4,977 Posts
I have a coolant light but none of the others. My fog light indicator is on the switch itself, and my "DRL indicator" says "Brake (!)"
 

·
Registered
Joined
·
1,126 Posts
Discussion Starter · #5 ·
maybe its a canadian thing Ill have to buy a couple bulbs. i had a hard time removing the other bulbs. Do i twist them? If so counter clockwise or clockwise?
 

·
Premium Member
Joined
·
12,362 Posts
They twist out counter-clockwise, but they're locked in place with little tabs.

And I'm not sure about the 2001-2004 bulb sockets, but the 2005 had two different types of sockets. Warning light sockets had their contacts on the back side of the board, and gauge light sockets had their contacts on the opposite side of the board.
 

·
Registered
Joined
·
1,126 Posts
Discussion Starter · #7 ·
So I found a post on another site..Sorry. Someone tried to put a bulb into the spot with the fog light indicator and it didnt work. Im going to try it tonight. Should I do anything to release the tabs on the bulbs? If I dont have any luck I was thinking about just tapping into the indicator on the switch and running a wire to a second bulb that I could just insert into the cluster indicator. Is there any problem with doing that? I would just run the light in series with the button indicator.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top